☎ 23210 68900

Τηλεφωνικό κέντρο

Δράσεις

Ο Δήμος Σερρών διοργανωσε με επιτυχία δράσεις για την Oδική Ασφάλεια και τον Καθαρισμό των Πινακίδων Σήμανσης.

 

Συμμετειχαν: το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Σερρών, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄βάθμιας Εκπ/σης Σερρών και το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς».

110 Μαθητές και συνοδοί καθηγητές από το 2ο & 5ο ΓΕ.Λ Σερρών και το 2ο ΕΠΑ.Λ Σερρών εκπαιδεύτηκαν στην αφαίρεση σπρέι, αυτοκόλλητων κ.λ.π. από πινακίδες σήμανσης που δημιουργούν κινδύνους σε οδηγούς και πεζούς.

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία της «Πολιτείας των Ευχών», με χορό, διασκέδαση, τραγούδι, κρέατα στο μαγκάλι (με τη συμμετοχή του Σωματείου Κρεοπωλών}, κρασί και δώρα. 

Οι Σερραίοι «αγκάλιασαν» την Τελετή Λήξης της «Πολιτείας των Ευχών» μιας και διασκέδασαν με ένα λαϊκοδημοτικό γλέντι με Σερραίους καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα χόρεψαν, έφαγαν και ήπιαν παρά το τσουχτερό κρύο. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κλήρωση όπου οι τυχεροί κέρδισαν τα δώρα που προσέφεραν χορηγοί.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας ήταν καταπληκτική αξίζει να πούμε ότι την Πολιτεία των Ευχών την οποία δημιουργήσαμε πριν 6 χρόνια και τη δυναμώνουμε χρόνο με το χρόνο φέτος ήταν πιο λαμπερή  από κάθε άλλη χρονιά.  Αυτό το ομολογούν όλοι κι έτσι πρέπει να είναι να ενισχύεται χρόνο με το χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τονώνεται και το εορταστικό κλίμα του Δήμου Σερρών. Αλλά και η κίνηση η εμπορική. Θέλω να συγχαρώ όσους δούλεψαν γι’ αυτή τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Βασίλης Τερζής «Χρόνια Πολλά και από εμένα Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, ευλογημένα και φωτισμένα χρόνια, ανθρώπινα χρόνια μέσα στην κρίση. Ίσως αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να’ ρθουμε κοντά στον διπλανό μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία». 

 

Η Σερραια Δέσποινα Πολύχρονη ενθουσίασε το κοινό που παρά το πολύ κρύο την άκουσαν να ροκαρει, αλλά και να μας ταξιδεύει με μπαλαντες. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η μπάντα Fasarioso που κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο που ήταν εκεί και να κάνουν πολύ ...φασαρια! Αμέσως μετά η Les Au Revoirs έκλεισαν τη βραδιά μουσικά στην "Πολιτεία των Ευχών".

Εντυπωσιακή σκηνική παρουσία ειχε στην «Πολιτεία των Ευχών» ο γνωστός τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός ο οποίος ξεσήκωσε το Σερραικο κοινό.Με τα τραγουδια του κατάφερε μέσα στο κρύο να τους διασκεδάσει και να τους ανεβάσει. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς και παρά το κρύο παρέμεινε εκεί για να χειροκροτήσει τον Ηλία Βρεττό.

 

Φαντασμαγορική ήταν η έναρξη της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δήμου Σερρών με πολλά πυροτεχνήματα και εορταστικές μελωδίες. Σε μια «Πολιτεία των Ευχών» μεταμορφώθηκαν οι Σέρρες για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα. Με εντυπωσιακό και πλούσιο διάκοσμο πολλά και καινούργια παιχνίδια, πλούσιο πρόγραμμα και πολύ λάμψη Χριστουγέννων άνοιξε χθες τις πύλες της η «Πολιτεία των Ευχών» στο κεντρικό πάρκο των Σερρών (Θερινό θεατράκι).

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. διοργανώνουν τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Πολιτεία των Ευχών» η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι 2 Ιανουαρίου 2018. 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Βασίλης Τερζής δήλωσε:

«6η χρονιά η «Πολιτεία των Ευχών» σε αυτόν τον ανανεωμένο χώρο στην οδό Δορυλαίου. Θα έχει έναν αποκεντρωτικό χαρακτήρα και θα πάει και στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Κρονίου και στους πεζοδρόμους για διάφορες και ποικίλες εκδηλώσεις. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε τον μέγα χορηγό που είναι ο καιρός, ας έχει κρύο αλλά, βροχή να μην έχουμε για να έρθει ο κόσμος. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και τίποτα άλλο». 

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε:

«Η Πολιτεία των Ευχών που δημιουργήσαμε πριν από έξι χρονιά και την οποία δυναμώνουμε χρόνο με το χρόνο κατα κοινή ομολογία φέτος είναι πιο εντυπωσιακή και πιο λαμπερή από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Η «Πολιτεία των Ευχών» είναι έτοιμη να δώσει χαρα, διασκέδαση και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις με μουσικά σχήματα, χορευτικά συγκροτήματα με το Σπίτι του Αη Βασίλη, με το Εργαστήρι της Σοκολάτας, με το Carussel με το παγοδρόμιο και με το Λούνα Παρκ και τα χιλιάδες λαμπόνια που όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Το Χριστουγεννιάτικο κλίμα τονώνουν και οι πολλές παράλληλες δράσεις. Η Πολιτεία των Ευχών φέτος έχει και έναν κοινωνικό χαρακτήρα με την Εκκλησία θα πραγματοποιηθούν δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς. Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί η Πολιτεία των Ευχών. Συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. και στο Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Βασίλη Τερζή".

 

 

ΑΡΤΙΟ

Εικαστικό εργαστήρι Σερρών

Εικαστικό εργαστήρι ΑΡΤΙΟ με τμήματα Κεραμικής, ζωγραφικής και Ελεύθερου σχεδίου για παιδιά και ενήλικες.

Τμήματα  Προσχολικής και Αισθητικής Αγωγής, Κεραμικής, ζωγραφικής, Ελεύθερου Σχεδίου για παιδιά & εφήβους 25€

Τμήματα Κεραμικής και Ζωγραφικής ενηλίκων 30€ 

 

 

Το Εικαστικό Εργαστήριο ΑΡΤΙΟ άρχισε να λειτουργεί το 1991 με τη φροντίδα της ΔΕΠΚΑ Σερρών. Έως και το 1994 στεγάστηκε στην οδό Δ. Θράκης με την επωνυμία Ουμβέρτος Αργυρός. Το 1995 μεταφέρθηκε στην οδό Ζλάτκου και συστεγάστηκε με το εργαστήριο ενηλίκων. 

Το 2002 εντάχθηκε στο δίκτυο των δημοτικών εικαστικών εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενισχύοντας έτσι το θεσμικό του ρόλο στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και της Νομαρχίας Σερρών, το ΑΡΤΙΟ έχει τη μόνιμη στέγη του σε ένα από τα ωραιότερα διατηρητέα κτίρια της πόλης μας.

Η οικία Σχοινά, που κτίσθηκε τη δεκαετία του 1930 για να στεγάσει την οικογένεια Σχοινά, βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Κουλά, σε περιοχή που χαρακτηρίστηκε ιστορικός τόπος (γωνία των οδών Νέστορος Φωκά και Ακροπόλεως). Το κτίριο, λόγω των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών του στοιχείων (εκλεκτιστικό με πολλά νεοκλασικά στοιχεία),χαρακτηρίσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

 

Το ΑΡΤΙΟ λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελεί σήμερα έναν από τους κύριους τομείς δραστηριοποίησης της ΚΕΔΗΣ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών).Το ΑΡΤΙΟ υλοποιεί προγράμματα εικαστικής παιδείας και απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, με βασικό στόχο την ενεργή επικοινωνία των δημοτών με την καλλιτεχνική μας κληρονομιά, αλλά και με τα διεθνή σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Θεωρώντας ότι η αισθητική εμπειρία μέσω της εικαστικής καλλιέργειας έχει θεμελιώδη σημασία για την αισθητική, συναισθηματική, διανοητική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, εφήβου και τελικά του ενήλικα, το ΑΡΤΙΟ στοχεύει ειδικότερα στην ταυτόχρονη ανάπτυξη της ελεύθερης δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας και της φαντασίας, μέσα από την αυτοέκφραση και την ομαδική συνεργασία.

Στους χώρους του ΑΡΤΙΟ λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής, εξειδικευμένα ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και στελεχωμένα από έμπειρους και επιστημονικά εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 250 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΡΤΙΟ. 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Νέστορος Φωκά και Ακροπόλεως 6

(οικία Σχοινά) – 62100 ΣΕΡΡΕΣ

Τηλ. 23214 00715

(καθημερινά 9.00-14.00 και 18.00-21.00)

 

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2018 τα μαθήματα μπαλέτου και μοντέρνου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Λειτουργούν, από Δευτέρα έως και Σάββατο τμήματα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 ετών

υπό την καθοδήγηση της Δασκάλας Χορού και Χορογράφου κ. Όλγας Γιάζοφσκιχ.

Πληροφορίες εγγραφές στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ, Εθνικής Αντίστασης 34.  

 

Μεγαλη επιτυχία σημείωσαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας που διοργάνωσε η ΚΕΔΗΣ. Χιλιάδες Σερραίοι μοιράστηκαν 8.500 μερίδες φασολάδα με ταραμά και λαγάνες. Με σύμμαχο τον καλο καιρό έκαναν κούλουμα με παραδοσιακή μουσική.

Το έθιμο του Μπέη αναβίωσε στις εκδηλωσεις της Κάτω Καμήλας o Σύλλογος Εβριτών Ν.Σερρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμηλας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΣ.  Ακολουθησε Παρέλαση Καρναβαλικών αρμάτων, βράβευση εθελοντών, προσφορά παραδοσιακής φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων καθώς και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ήδωνες».

Την Καθαρή Δευτέρα, θα διανεμηθούν από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ.,  σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, 8.500 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Σερρών και 1.500 μερίδες στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας για τους δημότες της πόλης των Σερρών όπου θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση και Dj για να κρατήσει συντροφιά τους επισκέπτες.

Την Καθαρή Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στο τοπικό διαμέρισμα της Κάτω Καμήλας, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ενισχύει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το καρναβάλι και τα κούλουμα της Κάτω Καμήλας.

Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας με παραδοσιακούς χορούς και ο σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών με την αναπαράσταση του Έθιμου του Μπέη.

Θα ακολουθήσει παρέλαση Καρναβαλικών αρμάτων, βράβευση εθελοντών, προσφορά παραδοσιακής φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων καθώς και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ήδωνες»:

Κλαρίνο, Καβάλι:  Ηλίας Ομηριάδης

Λαούτο: Δημήτρης Κούμλιαλης

Βιολί: Χρήστος Παπακώστας

Γκάιντα: Φωταράκης Χριστόδουλος

Τραγούδι, κρουστά: Φωταράκης Αλέξανδρος

Ακορντεόν: Βασίλης Βαλσαμάκης.

"ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ"
ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" ΣΕΡΡΩΝ
(Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Σερρών)
 
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019
από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ,
στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας» Σερρών,
τα χάλκινα πνευστά της Μακεδονίας
και το φημισμένο συγκρότημα «Χρυσοδάκτυλοι»
θα μας κρατήσουν συντροφιά
ανεβάζοντας την ένταση, το ρυθμό και τη διάθεση
με παραδοσιακούς και αποκριάτικος ήχους.
Ταυτόχρονα θα προσφέρεται δωρεάν λευκό και κόκκινο κρασί
σε όλους τους συμμετέχοντες.
 

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 07:30
ΑΙΘΟΥΣΑ Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Τόσο την Παραμονή των Χριστουγέννων όσο και τα Χριστούγεννα οι μικροί φίλοι της "Πολιτείας των Ευχών" προτίμησαν τα παιχνίδια. Με σύμμαχο τον καλό καιρό για τα δεδομένα της περιόδου πολλά παιδιά που βρέθηκαν στην "Πολιτεία των Ευχών" διασκέδασαν με την ψυχή τους με το παγοδρόμιο, το Carousel, αλλά και το Εργαστήριο Σοκολάτας.

"Παραδόθηκαν τα τρόφιμα και τα ρούχα που μαζέψαμε γι΄αυτές τις Άγιες Μέρες στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους βοήθησαν να συγκεντρωθούν. Υγεία και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο k.Βασίλειος Κωνσταντινίδης που βρίσκεται στην Powersports Club Serres.

"Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο για την πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει τρόφιμα και ρούχα για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτές τις Άγιες ημέρες η αγάπη και η αλληλεγγύη ας γίνουν φάρος που θα φωτίσει τη ζωή μας! Η χαρά των ωφελούμενων μας να γεμίσει τη ζωή όλων όσων πρόσφεραν και να φέρει ευημερία και γαλήνη στο σπιτικό τους. Ευχαριστούμε και τον Σύλλογο Powersports CLUB Serres", δήλωσε η κ.Μαριάνθη Κηπουρού

 

Η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:30 μ.μ στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Σερρών. Όσοι θα βρεθούν θα ακούσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την
 
Φιλαρμονική - Μπάντα του Δήμου Σερρών (125 μέλη) Αρχιμουσικοί: Νατάσσα Σιδηροπουλου, Τάσος Φουρλάκης
 
Παιδική και Νεανική χορωδία Κ.Ε.ΔΗ.Σ.Υπεύθυνη: Νατάσσα Σιδηροπουλου
 
Τμήμα Μοντέρνου Χορού & Μπαλέτου Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Δασκάλα - Χορογράφος: Όλγα Γιαζοφσκιχ - Χαραλαμπίδου(85μέλη)
 
Χορωδία 5ου Γυμνασίου Σερρών - Υπεύθυνη Νίκη Στανίση - Πιάνο: Νατάσσα Σιδηροπουλου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ 
ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Οι γιορτές πλησιάζουν και για μια ακόμη φορά 
η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. θα μοιράσει, στα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα 
στις δομές Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ του Δήμου Σερρών, 
μέσω της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" (ΕΣΠΑ 2014 - 2020), 
μικρά Χριστουγεννιάτικα δώρα, κρουασάν, χυμούς 
και κουπόνια δωρεάν εισόδου στο Λούνα Πάρκ 
της «Πολιτείας των Ευχών».
Μια κίνηση από τους εργαζομένους των δομών
Κ.Δ.Α.Π.& Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο 
της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. που θα φέρει χαρά στα παιδικά προσωπάκια, 
γιατί Χριστούγεννα χωρίς δώρα 
και παιδικά χαμόγελα δε γίνονται !!!
Εξάλλου τα παιδιά των δομών Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ 
της επιχείρησής μας ήταν πολύ καλά παιδιά όλη τη χρονιά
και ο Άγιος Βασίλης δεν ήταν δυνατό να τα ξεχάσει !!!
Καλές Γιορτές σε όλους !!!

 

 

 

Ένα συμβολικό δώρο, 600 κουβέρτες, θα μοιράσει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Μία συμβολική κίνηση για να ζεστάνει τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων τις καρδιές όσων χρειάζονται την περίθαλψη και τη φροντίδα του Προγράμματος που χρόνια τώρα τους στηρίζει μέσα από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 

Μια κίνηση ανθρωπιάς από τους εργαζόμενους του Προγράμματος που γνωρίζουν όσο κανένας άλλος τις ανάγκες των συνανθρώπων μας ειδικά αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

 

 

 

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ TOY ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 18:00 - 21:00
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Εθνικής Αντίστασης 34 (4ος όροφος)

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23210 68918, 68900

"ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ»

 

Ξεκινούν επίσημα από τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 τα μαθήματα της Φιλαρμονικής, της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

Η εγγραφή και η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν για όλη την περίοδο 2018 - 2019.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

 Α) Μουσική παιδεία, εκμάθηση των μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής και τη συμμετοχή στη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τις εκδηλώσεις.

Β) Μουσική παιδεία και συμμετοχή στην Παιδική και Νεανική Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

 Όσον αφορά στη Φιλαρμονική αξίζει να αναφέρουμε πως αποτελείτε από δύο τμήματα, το φυτώριο και των εμφανίσεων συνολικά 90 ατόμων (στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείων) ενώ την περσινή περίοδο συμμετείχαν σε 40 εμφανίσεις.

 Πληροφορίες εγγραφές στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Εθνικής Αντίστασης 34, 3ος Όροφος

και στο τηλ. 2321068900.

 Συνημμένα σας αποστέλλουμε πίνακα των υπηρεσιών - εμφανίσεων της Φιλαρμονικής κατά την περσινή περίοδο.

 

   Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ 

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

 

Α/Α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

1

15/10/2017

«Πλατεία Ελευθερίας»

Εορτασμός της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

2

28/10/2017

Σέρρες

 Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

3

28/10/2017

Σκούταρι

 Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

4

28/10/2017

Σέρρες

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

5

29/10/2017

Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Παρουσίαση Πρακτικών

του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα

«Οι Σέρρες και η περιοχή τους 100 χρόνια από την

απελευθέρωση (1913 - 2013)»

6

4/11/2017

Σέρρες

Υποδοχή της Ιεράς εικόνας της

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑΣ

Φερών -Έβρου

7

5/11/2017

«Πλατεία Ελευθερίας»

Υποστολή σημαίας

8

8/11/2017

Σέρρες

Συλλιτάνευση των Ιερών Εικόνων

Παμμεγίστων  Ταξιαρχών και Παναγίας Κοσμοσωτήριας.

9

26/11/2017

«Πλατεία Εμπορίου»

Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης

10

8/12/2017

Σέρρες - «Πλατεία Κρονίου» 

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

11

22/12/2017

Σέρρες - Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Χριστουγεννιατικη Εκδήλωση Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

«Νότες Χριστουγέννων»

12

24/12/2017

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην πόλη των Σερρών

13

31/12/2017

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην πόλη των Σερρών

14

24/2/2018

Σέρρες

Περιφορά Εικόνας Αγίων Θεοδώρων

15

25/2/2018

Σέρρες

Περιφορά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

την Κυριακή της Ορθοδοξίας

16

27/2/2018

Σέρρες

Εξόδιος ακολουθία Πρώην Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Κώστα Κάλλιου

17

25/3/2018

Σέρρες

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

18

25/3/2018

Σκούταρι

 Παρέλαση 25ης Μαρτίου

19

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή πρωί

Περιφορά Επιταφίου στα Β΄ Κοιμητήρια

20

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή μεσημέρι

Περιφορά Επιταφίου

στο  Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

21

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή απόγευμα

Περιφορά Επιταφίου στα Α΄ Κοιμητήρια

22

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή βράδυ

 Περιφορά Επιταφίου της Ιεράς Μητροπόλεως

23

12/4/2018

Βαμβακούσα

Περιφορά Ζωοδόχου Πηγής

24

22/4/2018

Κάτω Καμήλα

Περιφορά Αγίου Γεωργίου

25

1/5/2018

Αναγέννηση

Περιφορά Αγίου Αθανασίου

26

9/5/2018

Σέρρες

Εορτασμός 100 χρόνων από τη λήξη

του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

27

16/5/2018

Κουμαριά

Περιφορά της Αναλήψεως

28

20/5/2018

Σέρρες

Ημέρα Γεννοκτονίας Ποντίων (πρωί)

29

20/5/2018

Αγία Ελένη (βράδυ)

Περιφορά Εικόνων Κωνσταντίνου και Ελένης

30

29/6/2018

Σέρρες

Παρέλαση 29ης Ιουνίου

31

30/6/2018

Δοξάτο Δράμας

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις Μνήμης

του ολοκαυτώματος Δοξάτου

32

30/6/2018-

1/7/2018

Δοξάτο Δράμας

Συμμέτοχή στα σεμινάρια οργάνων

Φιλαρμονικής

33

14/8/2018

Σέρρες

Περιφορά Κοιμήσεως της Θεοτόκου

34

15/8/2018

Μονόβρυση

Περιφορά Κοιμήσεως της Θεοτόκου

35

28/8/2018

Κουβούκλιο

Περιφορά - Εορτή Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής

του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

36

4/9/2018

Σέρρες

Συμμετοχή στο School Music Festival

37

15/9/2018

Σέρρες

Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

38

19/9/2018

Καλά Δένδρα

Περιφορά Αγίου Ευσταθίου

39

29/9/2018

Σέρρες

Συμμετοχή στο Serexpo

40

14/10/2018

Σέρρες

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού αγώνα

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ»

 

Ξεκινούν επίσημα από τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 τα μαθήματα της Φιλαρμονικής, της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ).

Η εγγραφή και η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν για όλη την περίοδο 2018 - 2019.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

 Α) Μουσική παιδεία, εκμάθηση των μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής και τη συμμετοχή στη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τις εκδηλώσεις.

Β) Μουσική παιδεία και συμμετοχή στην Παιδική και Νεανική Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

 Όσον αφορά στη Φιλαρμονική αξίζει να αναφέρουμε πως αποτελείτε από δύο τμήματα, το φυτώριο και των εμφανίσεων συνολικά 90 ατόμων (στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείων) ενώ την περσινή περίοδο συμμετείχαν σε 40 εμφανίσεις.

 Πληροφορίες εγγραφές στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Εθνικής Αντίστασης 34, 3ος Όροφος

και στο τηλ. 2321068900.

 Συνημμένα σας αποστέλλουμε πίνακα των υπηρεσιών - εμφανίσεων της Φιλαρμονικής κατά την περσινή περίοδο.

 

   Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ 

 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

 

Α/Α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

1

15/10/2017

«Πλατεία Ελευθερίας»

Εορτασμός της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

2

28/10/2017

Σέρρες

 Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

3

28/10/2017

Σκούταρι

 Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

4

28/10/2017

Σέρρες

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας

5

29/10/2017

Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Παρουσίαση Πρακτικών

του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα

«Οι Σέρρες και η περιοχή τους 100 χρόνια από την

απελευθέρωση (1913 - 2013)»

6

4/11/2017

Σέρρες

Υποδοχή της Ιεράς εικόνας της

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑΣ

Φερών -Έβρου

7

5/11/2017

«Πλατεία Ελευθερίας»

Υποστολή σημαίας

8

8/11/2017

Σέρρες

Συλλιτάνευση των Ιερών Εικόνων

Παμμεγίστων  Ταξιαρχών και Παναγίας Κοσμοσωτήριας.

9

26/11/2017

«Πλατεία Εμπορίου»

Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης

10

8/12/2017

Σέρρες - «Πλατεία Κρονίου» 

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

11

22/12/2017

Σέρρες - Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Χριστουγεννιατικη Εκδήλωση Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

«Νότες Χριστουγέννων»

12

24/12/2017

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην πόλη των Σερρών

13

31/12/2017

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην πόλη των Σερρών

14

24/2/2018

Σέρρες

Περιφορά Εικόνας Αγίων Θεοδώρων

15

25/2/2018

Σέρρες

Περιφορά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

την Κυριακή της Ορθοδοξίας

16

27/2/2018

Σέρρες

Εξόδιος ακολουθία Πρώην Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Κώστα Κάλλιου

17

25/3/2018

Σέρρες

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

18

25/3/2018

Σκούταρι

 Παρέλαση 25ης Μαρτίου

19

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή πρωί

Περιφορά Επιταφίου στα Β΄ Κοιμητήρια

20

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή μεσημέρι

Περιφορά Επιταφίου

στο  Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

21

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή απόγευμα

Περιφορά Επιταφίου στα Α΄ Κοιμητήρια

22

6/4/2018

Σέρρες - Μ. Παρασκευή βράδυ

 Περιφορά Επιταφίου της Ιεράς Μητροπόλεως

23

12/4/2018

Βαμβακούσα

Περιφορά Ζωοδόχου Πηγής

24

22/4/2018

Κάτω Καμήλα

Περιφορά Αγίου Γεωργίου

25

1/5/2018

Αναγέννηση

Περιφορά Αγίου Αθανασίου

26

9/5/2018

Σέρρες

Εορτασμός 100 χρόνων από τη λήξη

του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

27

16/5/2018

Κουμαριά

Περιφορά της Αναλήψεως

28

20/5/2018

Σέρρες

Ημέρα Γεννοκτονίας Ποντίων (πρωί)

29

20/5/2018

Αγία Ελένη (βράδυ)

Περιφορά Εικόνων Κωνσταντίνου και Ελένης

30

29/6/2018

Σέρρες

Παρέλαση 29ης Ιουνίου

31

30/6/2018

Δοξάτο Δράμας

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις Μνήμης

του ολοκαυτώματος Δοξάτου

32

30/6/2018-

1/7/2018

Δοξάτο Δράμας

Συμμέτοχή στα σεμινάρια οργάνων

Φιλαρμονικής

33

14/8/2018

Σέρρες

Περιφορά Κοιμήσεως της Θεοτόκου

34

15/8/2018

Μονόβρυση

Περιφορά Κοιμήσεως της Θεοτόκου

35

28/8/2018

Κουβούκλιο

Περιφορά - Εορτή Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής

του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

36

4/9/2018

Σέρρες

Συμμετοχή στο School Music Festival

37

15/9/2018

Σέρρες

Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

38

19/9/2018

Καλά Δένδρα

Περιφορά Αγίου Ευσταθίου

39

29/9/2018

Σέρρες

Συμμετοχή στο Serexpo

40

14/10/2018

Σέρρες

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού αγώνα

 

 

 

"ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ" 2018

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΧΥΜΙΚΩΝ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

"ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ"

3ο Γυμνάσιο Σερρών

ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ 2018

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΪ 09:30 μ.μ

16η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
6 - 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
08:00 μ.μ. ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ - ΕΦΗΒΙΚΗ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1 ΚΑΙ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

" Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ"

ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Τ.Ε.Ι.

«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ»

 Την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, στις 20:45 θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό Χιονοχώρι Σερρών μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Συμμετέχουν:

Τραγούδι: Αφροδίτη Σοφιανίδου,

                  Πέρσα Μήλια

                  και Φώτης Κωνσταντίνου.

Ενορχήστρωση: Σπύρος Φέλης.

«Αυγουστιάτικο Φεγγάρι», μια συνδιοργάνωση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χιονοχωρίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.

 Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.

 

  Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.

-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας  η μαμά. Ύστερα θυμωμένη  φώναξε:  ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.

 Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.

-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί  τότε εκείνος  και εξαφανίζεται.

 Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει  το πρωί.

Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα  κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.

Τότε,  ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»

Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;

Η παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια  και όπως  πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές  σε ονειρεμένους κόσμους.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ

ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 (21:15)

ΘΕΡΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Τ.Ε.Ι.

Εκεί που η καρδιά σας δονείται έντονα κι αδιάκοπα...

Εκεί που το μυστήριο σας τυλίγει απαλά και καθηλωτικά …

Εκεί που η αντίληψή σας ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας…

βρίσκεται ο μεγάλος Έλληνας illusionistSankara … ειδικότητα του να φτάνει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, να παίζει παιχνίδια με τον χρόνο, να υπερπηδά τα φυσικά -ανθρωπίνως δυνατά- όρια και να μαγνητίζει το μυαλό σας σε κάθε του show.

Ο γνωστός σε όλους Sankara, αποδεικνύει κάθε φορά πως μπορεί να αγγίξει το …αόρατο, να «δει» την σκέψη σας, να «αφουγκραστεί» το μυστικό σας. Όντας χαρισματικός, έκανε σκοπό της ζωή του να μοιραστεί μαζί σας το μυστήριο του υπερφυσικού.

Από το show δεν λείπουν τα εντυπωσιακά stageillusions!

Μην ξαφνιαστείτε όταν εκείνη η παρτενέρ, που βρίσκεται μπροστά σας στην σκηνή, ε-ξ-α-φ-α-ν-ί-ζ-ε-τ-α-ι από τα μάτια σας και βρίσκεται να σας χαιρετά στο πίσω μέρος του θεάτρου!

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν θα δείτε τα αντικείμενα να ταξιδεύουν στο χρόνο.. τα παλαιά να γίνονται καινούργια και το αντίστροφο!

Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτή την εμπειρία «από μέσα», ως συνεργός του Sankara, θα μπορέσετε να λάβετε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελετουργία πάνω στην σκηνή!

Αυτά κι άλλα απίθανα οπτικά θεάματα θα σας καθηλώσουν και θα σας παρασύρουν να αποδράσετε από τη λογική και να γίνεται συνοδοιπόρος σε ένα ταξίδι μαγείας… με οδηγό σε αυτό το ταξίδι τον Sankara, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του υπόσχονται ένα show Μαγείας, αποκαλύψεων και κορυφώσεων, ικανό να καταπλήξει θεατές κάθε ηλικίας.

ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ,ΩΡΑ 21:15

 

 

«ΑΧΑΡΝΗΣ»

του Αριστοφάνη

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Στα Λήναια του 425, στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου ο 19χρονος Αριστοφάνης παρουσίασε την κωμωδία του «ΑΧΑΡΝΗΣ» και απέσπασε για πρώτη φορά το βραβείο των κωμικών Αγώνων.

Στόχος του Αριστοφάνη είναι να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει την λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή.

Τοποθετεί την δράση του έργου, κυρίως στην αγροτική περιοχή της Αττικής, στις « Αχαρναίς», το σημερινό Μενίδι για να δώσει Διονυσιακό χαρακτήρα στην κωμωδία, αφού στην ύπαιθρο τελούσαν ακόμη Διονυσιακές Λατρείες.

Ο Αριστοφάνης δεν ξεχνά πως η κωμωδία γεννήθηκε από λαικές λατρευτικές τελετές της γονιμότητας.

Στους Αχαρνείς υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Διόνυσο στα μεγάλα Διονύσια, στα Ανθεστήρια και κυρίως στα κατ’ αγρούς Διονύσια.

Σε μια σκηνή του έργου ο αγρότης Δικαιόπολης με την οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν με φαλλικό άσμα.

Υπάρχουν έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα Μεγαρικά σκώματα πολλές παρωδίες και με τον ερμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι μας χαρίζει μια έξοχη κωμωδία σαν ένα ξέφρενο Διονυσιακό πανηγύρι.

Η παράστασή μας φιλοδοξεί να βρεί τον δρόμο της μέσα από τις λαϊκές μας παραδόσεις που συγγενεύουν ολοφάνερα με το Διονυσιακό Πνεύμα που είναι διάχυτο στους Αχαρνής του Αριστοφάνη και  η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 29 & 30 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου και έπειτα σε μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

           

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Τάκης Παπαματθαίου, αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να μας μιλήσουν μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, για έννοιες όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη.

Στο πλευρό τους ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος 

Χορογραφίες: Ελενα ΓεροδήμουΚώστας Τσιάνος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Παραγωγή : Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τηλέφωνο : 210 8221250

Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη ΣΤΙΣ 19 Ιουλίου στο Ανοιχτο ΑμφιΘέατρο Τ.Ε.Ι. Σερρων

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε να τον καταστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις. Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της.

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα.

Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Βοηθός σκηνοθέτρια: Γιώτα Σερεμέτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Σήλια Κόη
Σκηνικά – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Μουσικοί – περφόρμερ: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum
Στον χορό συμμετέχει όλος ο θίασος
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες χωρίς διάλειμμα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΕΡΙΑ 11 ΜΕ 13:00,

ΚΑΦΕ ΜΙΚΕΛ

ΚΑΙ ΨΗΤΩΠΟΛΕΙΟ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...........

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

 

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη

 

Η «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες ανοίγει τις πύλες της αρχές Δεκεμβρη από το 2013 για να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα...
Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης των Σερρών διοργανώνει, κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτέμβρη, την «Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση».
Περισσότερα...
Τα παραδοσιακά Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας διοργανώνουν κάθε χρόνο η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας (Οβά-Τσεσμέ) από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.
Περισσότερα...

Ο Δήμος Σερρών μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης Κ.Ε.ΔΗΣ., αναγνωρίζοντας το ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην πνευματική ευημερία και ισορροπία του ανθρώπου, διοργανώνει κάθε χρόνο το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017». Έναν πολιτιστικό θεσμό που μετρά πάνω από 12 χρόνια ζωής και αγκαλιάζετε θερμά από τους δημότες των Σερρών αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα...

Η Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Γονείς, η σχέση τους στη σύγχρονη εποχή είχε μεγάλη ανταπόκριση στο Σερραϊκό κοινό που βρέθηκε την Κυριακή 16/12 σε γνωστό ξενοδοχείο στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Ομιλητές ήταν η Έλλη Χατζηπαζαρλή, Ψυχολόγος, η Κατερίνα Λαζαρίδου, εκπαιδευτικός, ο Νικόλαος Τσίκλης Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, η Κατερίνα Μανανεδάκη, δημοιογράφος – Συγγραφέας και η Αναστασία Κωστοπούλου, παιδίατρος ΤΟΜΥ. Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

{Δειτε και βίντεο μέσα από τη σελιδα της ΚΕΔΗΣ στο Facebook)

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.Σ